::hanya mampu tersenyum::
dh lama x tulis diari aku nie.. rindu lak aku nk tulis.. so, aku pon mula la tulis.. tp x rasa macm nak tulis sbb x de ape yg nak di ceritakan.. aku dh penat.. aku dh letih..

aku dh xde daya nk putarkan bulan lagi.. yang aku hanya mampu buat hanya melihat dan memerhatikan keadaan bulan tersebut.. apa yang akan di lakukan oleh bulan itu nnti dah x ada lagi kaitan dengan aku.. sebb aku bukan sebahagian daripada pergerakan bulan 2.. aku sudah bergerak jauh daripada lingkaran paksi bulan itu..

jauh dan jauh lagi.. aku hanya bergerak mengikut hati.. x ada yg aku pikirkan selain daripada bulan itu.. mungkin dah lama aku terjebak dengan permasalahan ini, dan atau mungkin aku yg menyebabkan masalah menjadi rumit.. mungkin....

aku sangat2 berharap ada cahaya yang menunggu aku di sebelah sana, d satu tempat yg baru, tempat yg aku perlukan selama ini, dh aku juga berharap tempat itu lebih baik daripada yg ada sekarang.. tapi aku hanya manusia, yg hanya mampu merancang..

dan jika takdir aku d sini.. aku terima dgn reda.. dan ikhlas, seikhlas bumi yg bereda pada paksinya...

amin..

atau mungkin aku harus biarkan semua perkara itu berlalu dengan senyuman, senyuman yang seikhlas-ikhlasnya yg hadir dari perasaan aku ini.. :)

0 comments: