Pilihan

Pernah x kita di beri situasi untuk mmbuat pilihan? Dan kadangkala kita x pernah untuk berfikir di hujung pilihan tersebut.. dan ada yang takut, lantas membiarkan sahaja tanpa memilih, kerana selagi kita tidak pernah membuat pilihan tersebut. Segala-galanya pasti tidak akan berubah.

Akan tetapi, sampai bila untuk kita membiarkan perkara tersebut tanpa perlu membuat pilihan? Lambat laun, pilihan itu arus dibuat. Cuma keadaan pilihan itu di laksanakan adalah sangat berbeza. Aku pernah tersalah membuat pilihan, dan pilihan yang aku buat telah mengubah seluruh hidup aku. Dan aku sendiri masih tidak pasti tentang keadaan seterusnya.

Tetapi, inilah bayaran yang aku harus terima, sakit? Terpulang kepada keadaan. Tetapi aku berterima kasih dengan pilihan aku itu sebab aku dapat belajar, apa yang sepatutnya aku belajar. Dan terima semua untuk kebaikkan aku sendiri.


tahun ke-3


Skarang aku d tahun ke-3 belajar d sini… di sini, x perlulah untuk aku bagi tahu kat satu dunia aku belajar kat mana.. sbb tu bukan issue utama aku.. just, aku nk menaip je apa yg aku rasa nk, sbb ramai yang suka menaip, jd aku pun nak suke jugak menaip, walaupun tatabahasa aku pun tata jugak.


Hahahaha, skrang bermula lah perspective baru sbb sume dah berubah, studio aku berubah, kedudukan aku berubah, status aku berubah, café berubah, manusia berubah, Cuma langit je yg x pernah berubah dan masih di atas x pernah jatuh. Dan dan aku dah boleh terima diri aku seadanya, walaupon x berapa sempurna, tp itulah aku.

Sbb aku x boleh nak jadi orang lain. Sebelum ni, masa bulan Ramadan yang lepas, aku pulang ke sabah berpuasa n beraya bersama dgn mama n papa aku kt sana.. n kat sana aku jumpa dgn mcm2 perangai. N it is fun, bile kita dapat tgk tempat orang, walaupon x ke luar Negara, tp, kira berbaloi jugak la, dapat naik kapal terbang… dan aku penah terfikir, kita manusia selalu buat kesilapan..

kadang2 2 ari2 kita akan buat silap, bukan x mahu untuk membetulkan keadaan, tapi.. aku lebih selesa keadaan itu terbiar mcm 2 je.. senang cite aku mcm lari drpd masalah.. skrang ni rasa mcm sunyi sikit.. sebab sume buat hal sendiri.. n aku kene cepat untuk cari rentak aku semula… aku berdoa, yg aku cepat sembuh.. amin..